Klikk på hender, føtter, eller et chakra!

Rundt omkring på menneskekroppen ligger et stort antall energisentre. De syv viktigste ligger langs ryggraden. På sanskrit kalles et slikt senter chakra, som betyr hjul. Hvert chakra symboliseres av en farge, og representerer spesielle energetiske egenskaper. Med trening kan de sees som traktformede virvler på frem- og baksiden av torso, det nederste vender nedover, og det øverste oppover.

Chakrasystemet er et kart. Som alle andre kart er det grunnleggende løgnaktig: Et kart er en forenklet fremstilling; en modell som søker å vise relasjoner. Disse kan være virkelige på ett eller flere plan, eller rent imaginære; tankestrukturer som gjør det enklere å formidle ideer. Vi må aldri forveksle kartet med terrenget!

Hvis du synes det foregående var tåketale, så skaff og sammenlikne disse (eller andre!) kart over Oslo:

  • Kart over kloakknettet
  • T-banekart
  • Veikart
  • Demografisk kart
  • Geologisk kart
  • Topografisk kart

Disse kartene er svært ulike porter mot en og samme virkelighet, og du kan jo prøve å bruke det geologiske kartet hvis du skal kjøre bil fra Rådhusplassen til Beverveien...

Leidarstein

Noen holdepunkter for forvillede sjeler som har landet på disse sidene:
Her finner du en (voksende) samling sider om "alternative" emner, astronomi, spekulativ fysikk, private forhold, reverse engineering, teknologi, pedagogikk og studierelaterte skrifter; alt stappet skrikende inn i metaforen "De menneskelige chakraer". Intuisjon kan være vel så nyttig som logikk for å navigere her.


Javel, da. Hvis du er av den sorten som bare se i fasiten, så finner du en side med hjelp og sånt hvis du klikker på bildet her.

Sist oppdatert 23.06.02
© 1998 Stein Solø